Wortels eten en noten rapen, wat is de link …

Wortels zijn goed voor de ogen. Iedereen heeft wel al eens gehoord zeker waarom konijnen nooit geen bril moeten dragen? En geloof het of niet, waar rook is is vuur en ook in dat oude gezegde schuilt waarheid.

Al eens een konijn met een bril gezien?

Al eens een konijn met een bril gezien?

De ogen kennen twee soorten receptoren. Zintuigen die prikkels van de buitenwereld opvangen en omzetten in voor de ogen bruikbare signalen. Met de kegels onderscheiden we kleuren. Staafjes gaan vooral instaan voor het verschil licht/donker, verschillende tinten van dezelfde kleur. Tot zover iedereen mee?

Als de noten rijp zijn, vallen ze uit hun bolster, op de grond. De kleur is dan bruin, en laat de kleur van verdroogd gras nu ook juist bruin zijn. Zeker na verloop van tijd wordt dat speuren serieus vermoeiend. Gebogen lopen, blik op de grond, speuren naar verschillende soorten bruin. Vermoeiend dus voor ogen en rug.

Je rug kan je oplossen door sterkere buikspieren te kweken. De buikspieren en de rugspieren zijn antagonisten, werken tegengesteld. Buikspieren gespannen, rugspieren ontspannen. En vice versa natuurlijk. Je ogen door meer Vitamine A op te nemen, het goedje dat de staafjes moet voeden. Of sneller verschillende tinten van éénzelfde kleur te zien (in dit geval dus bruin). En die vitamine A zit volop in wortels. En daarom zie je dus nooit een konijn met een bril op.

En zo is de cirkel rond en de link gelegd. We zijn zodus vandaag alweer wat slimmer geworden

Wouter

Tagged with: , , ,
Geplaatst in fruit, groenten
1 comments on “Wortels eten en noten rapen, wat is de link …
  1. natuurfreak schreef:

    Goed informatie en wortelen en noten vind ik ook heel lekker.

Plaats een reactie